Spinning - ett suveränt sätt att träna kondition!

Kondition tränar vi vanligtvis efter två grundmodeller: distans- eller intervallträning. Genom att fokusera mer på upplevelsen av konditionsträning har vi gjort en ny indelning av våra spinningpass, en indelning som tydliggör konditionsträningen utifrån syfte, ansträngning och upplevelse.

Intervall är till exempel alltid mycket ansträngande, distans måste inte vara det. Intervall ökar hjärtats och lungornas förmåga att syresätta musklerna, distansträning musklernas förmåga at ta emot syret och arbeta uthålligt.

Idén är att med ett utvecklat ledarskap guida dig till den träningseffekt du vill ha, men också till en träningsupplevelse som ger dig både träning och en endorfinkick.

Ledarens förmåga är viktig i Spinning och vi arbetar ständigt med ledarutveckling. Du uppmuntras att själv känna efter och anpassa din träning efter din dagsform och vad du är ute efter. Vill du pressa dig kan du göra det. Är det här inte dagen du är på topp, kan du ligga kvar på en behagligare nivå.

Hos oss tränar du med bekväma och stabila spincyklar som enkelt ställs in för att passa just dig. Alla cyklar är utrustade med pedaler där du kan köra med vanliga träningsskor, eller SPD-cykelskor.  

Det finns 30 cyklar, alla är bokningsbara 3 dagar innan ett pass. En vattenflaska och en liten handduk är bra att ha.

Bokning gör du HÄR

Utbud

Spin soft - konditionsträning på en lugnare nivå

För dig som vill träna lite lugnare finns Spin soft. Perfekt som återhämtningspass efter en tuff träningsperiod, för att komma igång efter uppehåll eller om du är helt ny på Spin. Äldre kan träna på Spin senior.

 

Spin 45 & Spin 55 - Individuell konditionsträning

Här har du möjlighet att träna din kondition precis så mycket som du önskar. Det gör du utifrån din egen träningsnivå eller dagsform. Riktigt, riktigt tufft om du så vill, eller lättsamt och mindre svettigt. Du sätter själv nivån med hjälp av ledarens guidning i ansträngning och belastning. Du får energi från ledaren och musiken, samtidigt som du tränar utifrån din egen förmåga. Ledaren ger förutsättningarna, du bestämmer.

Ledaren ger dig information om rätt teknik och guidar dig genom passet så du vet när du kan ta det lite lugnare och när det är läge för utmaningar i teknik eller ansträngning.

Våra Spinpass, som benäms Spin + tid, är för dig som är igång med din träning. Tiden står för passets totala tid i sal. Här väljer du själv din intensitet.

Spin intervall - tuff konditionsträning i intervallform

Spinning i intervallform där tuffare arbete varieras med återhämtningar. Syftet med intervallupplägget är träna och öka den aeroba kapaciteten, konditionen. 
I Spin intervall kan du utmana dig extra mycket och känna kicken som en tuffare ansträngning ger. Intervallpassen finns i tre varianter: Långa, Pyramid och Korta.

Spin Spurt - det bästa från spinningens distans & intervallpass

Spurt är spinningpasset som börjar med en distansdel och avslutas med intervaller. Utmärkande för passet är musikkänsla, variation och träningsglädje. Spurt passar dig som gillar när det händer mycket under spinningpasset. Spurt är ett Limited editon-pass 2016.


Våra spinncyklar har Shimano's pedalsystem

    

Klicka och provkör Spinning på din dator