Gym och Individuell träning

Det är kul att träna genomtänkt och seriöst!  Den tanken ligger också bakom den syn på träning våra tränare representerar. Behöver du rehabilitera en skada, komplettera annan träning eller helt enkelt komma i form? Vi har ett antal tränare i gymmet som du kan boka för instruktioner, men du är också välkommen att ställa spontana frågor till tillgängliga tränare.

Träningen går att variera i det oändliga, men en sak är alltid densamma. Nämligen den speciella och välkomnande känslan som vi hoppas ska göra att du trivs, oavsett hur van du är att vistas i ett gym eller på träningslokal över huvud taget. I våra gym är det seriös träning som gäller, men utan att det blir för allvarligt.

Tillsammans kan vi göra din träning bättre och roligare
När du köper ett gymkort hos oss hjälper våra tränare dig med allt från att komma igång till att skapa avancerade träningsprogram. Vi erbjuder träningsglädje och kvalitet.

I gymmet hittar du massor av redskap och träningsytor, med oändliga möjligheter att träna styrka, kondition, balans och rörlighet. Senaste tillskottet är vår multihall. Här finns bl.a skivstänger, gymband, ringar, bulgarien bags, slambollar, boxsäck, spänstboxar, kettlebells, balansplattor och bollar.

Ett komplett och fullutrustat gym

Som medlem i Friskis&Svettis Falun med giltigt gymkort har du tillgång till vår gymträning.
Här hittar du:

  • uppvärmningsmaskiner som löpband, crosstrainer, cyklar, roddmaskiner, stakmaskin och trappmaskin.
  • gymmaskiner med fasta viktmagasin och många olika kabeldrag.
  • fria vikter som till exempel skivstänger, hantlar, kettlebells, bulgarian bags och pilatesbollar.
  • andra redskap som till exempel chins/dippräcke, gymband,  slambollar, bosubollar och boxar.
  • friyta för rörelseträning.

Doping – nej tack!
Vi tar starkt avstånd från doping. Slumpvisa kontroller förekommer och den som gör sig skyldig stängs av från all träning hos oss. Vi arbetar också enligt Riksindrottsförbundets antidopingplan Vaccinera mot doping.

Åldern inne för att börja styrketräna? - Javisst!
From det år man fyller 11 år finns möjligheten att gymträna tillsammans med målsman.
Förälder och barn löser varsitt medlemskap och träningskort.
Gymträna på egen hand from det år man fyller 13  i våra lokaler med vårdhavarens medgivande.
Klicka HÄR för intyg i PDF-format för utskrift.

Tysta timmar

Mornar och förmiddagar är musiken anpassad med lite lägre volym. Måndagar, onsdagar och fredagar kl 9.00-11.00 har vi stängt av all musik för de som vill välja tysta timmar. En grym mötesplats för gammal som ung!

Gymträning & instruktioner

Individuell instruktion

Tillsammans med våra gymtränare får du ett träningsprogram i gymmet anpassat för just dig. Instruktion är för alla – för dig som är ny och vill komma igång i gymmet, för dig som vill utvecklas i din träning, få ny inspiration och nya övningar och för dig som har stor träningsvana och kanske önskar ett splittat program.
Instruktion ingår när du köper träningskortet "Träna allt" hel/halvår eller träningskortet "Träna gym" helår och bokas via hemsida eller app.
Köper du månadskort eller klippkort och vill boka instruktion tillkommer en kostnad på 100 kr som betalas i receptionen i samband med att du bokar.
Vill du boka instruktion för att se om gymmet är din grej betalar du 200 kr.

Tillgänglig tränare

Under ordinarie schema finns tillgängliga tränare på plats Onsdagar kl 19.00-20.00 för att hjälpa dig i din träning och svara på dina frågor.
Perfekt för dig som vill uppdatera ditt program, få ett par nya övningar eller lite extra pepp.
En lysande resurs som är där för dig helt enkelt. Bokbara kvartar, 15 minuter. Bokas via hemsida och app. 

IMT

IMT, Inspiration med tränare. Lär dig teknik, få inspiration och testa nya redskap tillsammans med en mindre grupp i gymmet. Du tränar varierade övningar i en grupp om cirka 3-5 personer under ledning av en tränare som ger dig feedback. Gruppen är öppen för alla och är tänkt att inspirera dig till att träna vidare på egen hand. Inspiration med tränare finns i flera olika varianter. Se hemsida och app för dag och tid!

Med gymkort ingår även gruppträning Cirkelfys

För dig som har gymkort ingår också gruppträningspasset Cirkelfys. Kul, effektiv och tuff träning!
Karaktären är fysträning, modellen är träning vid olika stationer. Betoningen ligger på uthållig styrka, men träningen är också pulshöjande. Övningarna är funktionella och utmanar din teknik. Effekten förstärks med hjälp av redskap, som exempelvis skivstänger, brädor, vikter, Bosu, Kettelbells.
Du tränar styrka, balans, rörlighet, koordination och kondition på ett tufft, sportigt och roligt sätt.Passet ligger på medelnivå eller över och kräver viss träningsvana och kroppskontroll.

Cirkelträning i vår maskinpark

Cirkelträningen är enskild gymträning när det passar dig. Du följer anvisningarna som sitter på maskinerna. 
Du börjar vid station 1 och går sedan motsols alla 13 maskiner. Därefter väljer du själv om du börjar om från början och kör ett varv till eller om du vill avsluta din träning.

 

Öppettider 2018

 Måndag:   05:30-21:30 
 Tisdag: 05:30-21.30 
 Onsdag: 05:30-21:30
 Torsdag: 05:30-21:30
 Fredag: 05:30-19:00 
 Lördag: 09:00-17:00
 Söndag: 09:30-21:00

Ändrade öppettider röda dagar
se startsidan!


Tänk på att avsluta din träning i
tid så du hinner byta om och duscha innan stängningstid.
Kassan stänger 30 min före
utsatt stängningstid

Att tänka på i gymmet:

-Var ödmjuk och respektfull mot andra motionärer när du tränar.

-Alla är inte lika starka! Lägg/häng tillbaka utrustning/vikter på rätt plats och i rätt ordning efter dig när du är klar.

-Bänkar och dynor är inte viktställ. Låt vikten vila i viktstället eller på golvet mellan övningarna så håller bänkar och dynor längre.

-Av brandsäkerhetsskäl, lämna väskor och kläder på avsedda platser. I omklädningsrummen finns skåp. Saknar du hänglås så finns det att köpa i receptionen.

-Tänk på att använda inneskor, rena och fräscha kläder