Vårt antidopingarbete


Dopingfri verksamhet. 
Friskis&Svettis vill vara en verksamhet helt fri från doping. Därför arbetar vi förebyggande mot anabola androgena sterioder och för en naturlig och hälsosam träning.

Under år 2012 genomförde vi Riksindrottsförbundets antidopingarbete Vaccination mot doping. Det innebär att vi aktivt arbetar för en dopingfri verksamhet enligt en antidopingplan och en beredskapsplan för akuta insatser. Arbetet innebär bland annat att utbilda alla tränare i antidoping och att sprida information till medlemmarna om antidopingplanen.

Att vara vaccinerad mot doping innebär också att vi ska och har rätt att beställa dopingkontroller i våra lokaler. Den som gör sig skyldig vid en sådan kontroll stängs av från all träning.

Arbete för en hälsosam träning hos Friskis&Svettis i Falun.

Riskerna med doping är så stora, priset så högt, konsekvenserna så allvarliga att varje gång någon säger nej till doping har massor av människor vunnit en stor seger. Friskis&Svettis är självklart emot all form av doping. Som idrottsförening och medlem i Riksidrottsförbundet följer vi dessutom de bestämmelser som gäller för alla idrottsföreningar

Friskis&Svettis antidopingpolicy
• Friskis&Svettis ska vara helt fritt från doping.
• Friskis&Svettis bedriver en naturlig och hälsosam träning utan droger. 
• Friskis&Svettis arbetar förebyggande mot anabola androgena steroider.

Så här jobbar Friskis&Svettis i Falun mot doping.

1. Vi utbildar alla våra individuella tränare i gymmet.
Alla tränare får grundläggande kunskaper om doping i sin grundutbildning. Övriga funktionärer erbjuds utbildning i samband med interna utbildningsdagar.

2. Vi har gymvärdar i gymmet.
Varje dag finns det under flera timmar närvarande gymvärdar. Dessa arbetar för att klimatet skall vara bra i gymmet.

3. Riksidrottsförbundet genomför oanmälda dopingtester. 
Riksidrottsförbundet kan när som helst genomföra dopingtester i Friskis&Svettis föreningar. Dessutom beställer föreningarna föreningsprov från Riksidrottsförbundet.

4. Vi informerar våra medlemmar.
Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening. Medlemsinformationen i vår förening hittar du på denna hemsida.

Här hittar du mer info Riksindrottsförbundets faktablad om anabola androgena sterioder.