Styrelsen

IF Friskis&Svettis är en ideell förening, precis som vilken annan idrottsförening som helst.
Styrelsen för Friskis&Svettis Falun har fem ordinarie ledamöter och två suppleanter.
En av deras viktigaste uppgifter är att se till att Friskis&Svettis idé och förening utvecklas och växer samt att du som medlem får ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap.

Vill du komma i kontakt med vår ordförande Gunnar Sköndahl epostar du på gunnar_skondahl@hotmail.com

Här följer en presentation av de som bildar styrelsen i Friskis&Svettis IF Falun

 

Gunnar Sköndahl-Ordförande
Jag är 63 år och har två vuxna döttrar och är gift med Eva som är yogaledare i föreningen.
Jag är en flitig motionär som ägnar mycket tid på cykeln och på skidor.
En dold hemlighet är att jag var den som introducerade och tillverkade träbadkar i Sverige för ca 20 år sedan.


Anna Hansson-Vice ordförande
Jag är 41 år, mamma till tre flickor i åldrarna 11, 14 och 17 år.
Vi bor i ett hus i Källviken, där jag landat efter att ha byggt två hus och totalrenoverat nuvarande.
Jag har en särbo och en bonusdotter.
På Friskis&Svettis har jag tränat i femton år och det stället är mitt andhål! Det ger mig så mycket energi och glädje, utöver motionen förstås. Jag har under många år varit värd på jympan och suttit i styrelsen i sex år. Det är otroligt lätt att bli engagerad i denna verksamhet, som i grunden är så genuint positiv.
Att skapa glädje!
Professionellt är jag egen företagare och driver ett konsultbolag med fokus på chefsrekrytering och ledarutveckling.
Som person skulle jag beskriva mig som en positiv, kommunikativ, analytisk, lyhörd och handlingskraftig. Mina styrkor är att skapa nätverk, att bringa ordning och reda samt att få saker och ting gjorda.
Min erfarenhet finns inom HR/Personalområdet och framför allt rekrytering, chefs- och ledarskapsutveckling och arbetsrätt.
Jag har i tidigare chefsjobb arbetat med budget, verksamhetsplanering och uppföljning. 
Kort och gott: I mig har ni en engagerad, nyfiken och kreativ person som har ett stort hjärta för Friskis&Svettis och dess grundvärderingar.Staffan Wiklander
-kassör
Jag heter Staffan Wiklander och kommer från Stugun i Jämtland men är Falubo sedan 1987. Jag bor i Berggården med fru, tre döttrar och en hund.
I 25 år spelade jag bas med Peter Carlsson & Blå Grodorna och arbetade samtidigt med ekonomi i olika branscher, främst fastigheter men även inom musik och bryggeri. 
Jag har varit medlem i F&S i många år och mest gått på gym. Det har passat väldigt bra när vi turnerat att kunna gå till ett F&S i vilken stad som helst.
I övrigt gillar jag att cykla i skogen och har åkt mellan Sälen och Mora på både MTB och skidor.


Susanna Walter-Westberg
-ledamot
55 år. Allsidig motionär med friluftsliv och skidåkning som "det bästa" samt YOGA förstås.
Falubo sedan 20 år men ursprung i Hälsingland.
Förutom motion och träning är mina intressen att baka. Till vardags jobbar jag som rektor på Lugnetgymnasiet med ansvar för Natur och Teknikprogrammet samt alla idrottsutbildningar på Kristinegymnasiet och Lugnetgymnasiet"Linda Bride
-ledamot
Jag heter Linda Bride, jag är gift med Oscar och vi har två Rhodesian Ridgeback-hundar.
Vi bor i centrala Falun och jag är snart färdig företagsekonom. Jag är sedan ett år tillbaka en av styrelseledamöterna på Friskis.
Jag älskar att sjunga, vara i skogen och att skriva.
På Friskis är gymmet min favoritplats för jag tycker om att ta i och att bli starkare men eftersom jag har dansat halva mitt liv tycker jag även om gruppträning.
Jag har tränat på Friskis i ca fyra år och tycker att det är en fantastisk förening och är imponerad av alla de ideella krafter som gör föreningen till det den är!Cecilia Alm
-suppleant
Jag heter Cecilia Alm och är 25 år gammal. Jag bor i Falun tillsammans med min sambo och vår dotter. Jag jobbar som enhetschef i Borlänge Kommun, det jag absolut tycker är roligast på jobbet är verksamhetsutveckling samt att vara en coachande ledare för personalen och att uppnå resultat tillsammans med dem.
Fritiden ängar jag åt träning, umgås med familj och vänner, även inredning är ett stort intresse.
Jag började träna på Friskis i Jönköping 2010, när jag flyttade till Falun 2012 på grund av studier var det givet för mig att fortsätta träna på Friskis här.
Ni hittar mig främst i gymmet och i jympahallen. 
Friskis för mig betyder gemenskap och att man får vara precis den man är. Alla är välkomna! En dold talang som jag har är att jag riktigt vass på skjutbanan. 


Thomas Lind-suppleant
Jag är 44 år. Singel utan barn och är uppväxt i Sågmyra där stora delar av familjen finns kvar. Har ett gediget idrotts- och motionsintresse och började träna på Friskis våren 2003.
Cykling, spinning, olika gruppträningspass med styrka, balans och kondition i fokus, och lite löpning, är det som utövas flitigast.
Friskis i Falun har blivit som en andra familj för mig och eftersom jag i grunden är en utpräglad föreningsmänniska, så ser jag mycket fram emot mitt arbete i styrelsen. Brinner inte för något speciellt område, utan hoppas kunna vara med och utveckla föreningen på bred front med mitt kunnande och min sociala kompetens.
I det civila så har jag i stort sett hela mitt vuxna liv (började faktiskt redan som 15-åring) jobbat som sportjournalist, de senaste 20 åren på Dalarnas Tidningar.
Gillar också att resa och sjunga och är sedan i januari med i Falu Pop- & Rockkör.
Är också i startgroparna för att engagera mig som ledare för ett pojklag i fotboll här i stan.
Är duktig på att imitera dialekter, att minnas låttexter och att leka med ord. Drömmen är att lära mig spela trummor.

 

Valberedningen

 

Maud Pettersson
Jag heter Maud Pettersson och är den som för tillfället är sammankallande i Friskis valberedning.
Jag är också receptionsvärd, en ideell arbetsinsats för Friskis som ger en fantastisk möjlighet att möte alla trevliga gäster under ett par timmar i veckan.
När jag tränar håller jag mig mest inne på spinningen eller något pass på jympagolvet som inte har för mycket hopp och skutt (dåliga knän).
Mina första kontakter med Friskis hade jag för ca 20 år sedan när jag gick med mina barn på familjejympan, då i Söderbaumskas gympasal och om jag inte minns fel så var Anna H vår ledare!
Livet utanför Friskis består av jobbet – har eget företag inom maskinkonstruktion, kyrkan – är aktiv kyrkvärd i Stora kopparbergs kyrka och på toppen av tårtan lägger jag mitt engagemang i Liberalerna. Skulle det sedan finnas lite vaken tid över så sätter jag mig gärna med en ljudbok i öronen och en stickning i händerna.Pernilla Bremer
Jag heter Pernilla Bremer, jag började träna på Friskis vid Hornstull 2001. Det hjälpte mig att klara att arbeta 75 % vid sidan av heltidsstudier. Hade bara tänkt testa en termin men det funkade så bra att jag fortsatte hela studietiden.
När vi flyttade till Falun för 8 år sedan fick inte Friskis plats i mitt liv med barn, jobb och emellanåt lite studier. Det var helt omöjligt att passa tider, så den enda träningen som funkade var löpning efter barnen kommit i säng.
Men för 2 år sedan gav jag det en ny chans och nu helt plötsligt funkade det!
Träning är för mig glädje och energi. Det mål jag har med träningen är att bli stark, glad och få god kondition. Vet inte om jag har någon dold talang, försöker utnyttja mina talanger till fullo...Men kanske att jag är fantasirik och har en förmåga att hitta nya lösningar på gamla problem och att jag inte ger upp förrän målet är nått.Katja FredrikssonRebecka Anderses

 

 

Är du intresserad av att engagera dig i vår styrelse?

Kontakta oss på info@falun.friskissvettis.se

Styrelsens arbetssätt

Styrelsen är en huvudman som utsetts att svara för organisation och förvaltning av vår förening. Styrelsen väljs på årsmötet av medlemmar inom föreningen. Styrelsens uppgift är att arbeta med strategiska frågor snarare än med verksamhetsfrågor.

Antalet funktionärer i Faluföreningen är för närvarande ca 160 st, fördelningen ungefär 50/50 värdar och ledare/instruktörer. I verksamheten har vi också 5 st heltidsanställda personer.

Förväntningar på styrelsemedlem

Som styrelsemedlem förväntas du ställa upp med din tid och ditt engagemang i styrelsen. Utöver styrelsemöten och årsmöten innebär ditt åtagande att du hjälper till med det du kan när det behövs, vilket kan vara ekonomifrågor, marknadsföring eller annat som behövs göras

Beslut som fattas av styrelsen

Styrelsen har utöver de åliggande som framgår av stadgarna att fatta beslut om

  • Verksamhetsplan och budget
  • Styrelsens arbetsordning
  • Mål på kort och lång sikt
  • Övergripande organisation av föreningen
  • Större avtal (hyresavtal, inköps- och försäljningsavtal)
  • Investeringar över 1 basbelopp alternativt hyres/leasingavtal
  • De ärenden verksamhetschef hänskjuter till styrelsen
  • Tillsättande och entledigande av verksamhetschef samt dennes lön och övriga förmåner.

Fakta om styrelsemöten

Styrelsen träffas normalt en gång per månad med ett uppehåll under sommarmånaderna. Styrelseordförande eller vice kallar till mötet två veckor före mötesdatum och meddelar tid samt plats samt en agenda för mötet. En plan för höstens/vårens alla möten läggs upp vid vårens alternativt höstens sista mötestillfälle.

Ta del av verksamhetsplanen 2017-2019 här>>