Träningsnyheter våren 2018

03 January 2018
Nyheter-470

I januari landar 4 helt nya träningspass i utbudet

Känn kraften i steget på Step explode. Dans med många detaljer på Dans crescendo. Utmana styrkan på Skivstång maxa. Återhämta kropp och sinne på Mind.
Vårens träningsnyheter är snart här!  

Varje år gör Friskis&Svettis Riks en omfattande omvärldsbevakning och trendspaning för att hålla koll på träningsvärlden i stort och smått. Det arbetet ligger sedan till grund för förändringar och nyutveckling vi gör i vårt träningsutbud.

- Konditionsträning, högintensiv träning och funktionell träning är något vi ser är fortsatt starkt. Som en kontrast till det har vi också identifierat att dans är ett område där vi har möjlighet att göra en hel del spännande utveckling, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.

I början på januari är det premiär, då finns nyheterna på schemat. Men redan nu kan du läsa om allt om passnyheterna.

Skivstång maxa är Limited edition 2018
Limited edition är träning på tillfälligt besök. Ett pass som finns ett år, sedan försvinner det. 2018 bjuder på ett Limited edition-pass och det är Skivstång maxa.

Med inspiration från klassisk styrketräning, tyngdlyftning och styrkelyft är det här ett pass där skivstången är ständigt närvarande.
Skivstång maxa passar dig som har tränat med skivstång tidigare och vill ta träningen till nästa nivå. Passet fokuserar på styrka, teknik och raka övningar. Du jobbar inte i takt till musiken. Här har du chansen att maxa styrketräningen.

På Dans crescendo får små detaljer stort utrymme
Dans crescendo påminner om en danskurs i miniformat. Perfekt för dig som gillar koreografi med detaljer och dans med känsla.
Varje säsongs Dans crescendo har sin egen koreografi och stil. Det här första passet har en kaxig streetjazz-koreografi.
Passets inlärning börjar alltid med de stora stegen och jobbar sedan mot små och roliga detaljer i koreografin. I slutet av passet kommer finallåten. Det är då allt stämmer. Stegen, känslouttrycken och finesserna i perfekt harmoni med finallåten – passets crescendo!

Hitta kraften i steget på Step explode
Step explode är ett kraftfullt danspass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan. Här kan du förvänta dig energi, effekt och roliga finesser utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser.
Step explode är tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen.
Step explode är dans med en stor portion power, dans för dig som vill hårdträna.

Här och nu med Mind
Mind är ett meditativt yogapass som ger dig en stund för dig själv och en chans att varva ner. Inspirationen till passet kommer bland annat från mindfulness.
Övningarna är få och särskilt utvalda för att träna en medveten närvaro med andningen i fokus.
Mind är ett pass helt fritt från prestation. Använd Mind som ett andrum i din vardag, ett andrum som hjälper dig att lägga stressen bakom dig.

Vad kan du träna i Falun?
Faluföreningen kommer under vårterminen att plocka in tre av nyheterna som kommer poppa upp som happeningspass.
Vi tipsar, håll koll på app och bokningssida!